• Українська
  • Русский
sevenspikes.themes.common.closemenu
Кошик (0)
Ваш кошик порожній.
Каталог товарів
    (067) 320 30 19
    sevenspikes.themes.common.filters
    sevenspikes.themes.pavilion.header.preferences
    Пошук

    Як обрати сковорідку

    Кухню неможливо уявити без сковорідки. Це помічниця незамінна у приготуванні страв як для профі, так і для любителів. Стейки та риба, а можливо, незрівнянна смажена картопля, як у мами?  Ваша улюблена сковорідка доживає свого віку, якщо ви помітили нерівне тонке дно, тривалі стійкі забруднення, які навіть впливають на смак страви або знищене антипригарне покриття. Ми радимо обрати нову сковорідку, а краще декілька. Сковорідка для млинців допоможе у вашій мрії  творити ідеальні сніданки, вок-сковорідка – швидше опанувати паназійські страви, сковорідка-гриль - балувати себе та близьких корисними овочами на грилі. А тепер детальніше про особливості сковорідок, на які потрібно звертати увагу при покупці.

     Якщо вам подобається смак страв “щойно з печі”, то ви обов’язково оціните чавунну сковорідку.  Чавун виглядає стильно, а сковорідка є абсолютно безпечною.

    Якість антипригарного покриття можна контролювати  самостійно, жир та олія заповнюють собою пори чавуну і під впливом температури створюють плівку. Як доглядати за чавуном, можна прочитати тут. Чавунну сковорідку можна обрати тут.

     Мідні сковорідки ви могли бачити на відкритих ресторанних кухнях та телешоу. Мідна сковорідка потребує ретельного догляду, як і чавун, але це того варте. Жодний інший матеріал не прогрівається і не вистигає так швидко, як мідь, тому якщо цінуєте свій час і полюбляєте готувати морепродукти, зверніть на них увагу. Доказова медицина підтверджує антибактеріальні властивості міді, такий метал дійсно сприяє знищенню мікробів. Єдине застереження медиків - не використовувати мідні сковорідки без захисного покриття для приготування страв із кислих продуктів. Кислота вступає в хіімчну реакцію з міддю, це може погано повпливати на нашу печінку. Тому фрукти, кислі соуси та томати - табу для мідної сковорідки, як і індукцційні плити. Обирайте мідну сковорідку на щодень для стейків, шоколаду, муки, яєць, креветок.

    Алюмінієві сковорідки легкі, стійкі до хімічних впливів та корозії, хоча деякі бренди застерігають не готувати з кислих продуктів та не зберігати в них їжу. Готову страву можна зберігати в холодильнику в одному з наших контейнерів.

    Метал має хорошу теплопровідність. Обирайте для дому сковорідку з багатошаровим потовщеним дном, так ви зможете приготувати без проблем не лише омлет, а й м’ясні страви. Алюмінієва сковорідка з потовщеним дном дозволить уникнути перегріву і їжа не буде прилипати до стінок. Алюмінієві сковорідки легко мити, вони мають гладку поверню без пор і саме алюмінієва сковорідка є основою для найсучасніших розробок антипригарного покриття.

    Класичним антипригарним покриттям сковорідки вважається керамічне.

    Додатковий бонус - можна використовувати в духовці, якщо ручка зйомна  або з литого алюмінію і суцільна з корпусом. Керамічне покриттям міцне, екологічне, потребує менше олії для смаження, аніж чавун. При правильній експлуатції вони майже не псуються.

     З тефлоновим антипригарним покриттям ваші страви не пригорають, сковорідка дуже легко миється, тим самим економить ваш час. Спеціалісти радять готувати на такій сковорідці страви на невисоких температурах. Умовно для млинців, котлет або омлетів ідеально, а для смаження м’яса чи риби  краще обрати керамічне.  Тефлон - найбюджетніший антипригарний матеріал і, на жаль, недовговічний, зачасту ми скорочуємо життя сковорідки абразивними губками або металевими лопатками. Плюсом буде можливість кожні півроку купувати нову сковорідку, щоразу обираючи якийсь цікавий та оптимальний варіант.

    Як і попередні варіанти, вибаглива у догляді і не дуже любить високі температури  та металеві лопатки. І варта вашої уваги, адже мармурове антипригарне покриття є найстійкішим, і справді, це не просто слово, для покриття використовують мармурову крихту, як тут.

    Як бачимо, технологічний прогрес дозволив виробникам не зупинятись на бренді посуду. Високим досягненням вважається запатентувати власне  особливе антипригарне покриття сковорідки та знайти медійну особу, яка буде амбасадором бренду.

     

    Залиште ваш коментар