• Українська
  • Русский
sevenspikes.themes.common.closemenu
Кошик (0)
Ваш кошик порожній.
Каталог товарів
    (067) 670 29 02
    • (044) 331 24 66
    • (093) 141 12 20
    • (050) 300 42 05
    sevenspikes.themes.common.filters
    sevenspikes.themes.pavilion.header.preferences
    Пошук

    Топ-5 страв для новорічного столу

    Рахуєте дні до Нового року? Бо ми в інтернет-магазині To Home уже давно в передчутті нових бажань, мрій і вершин. Не менш важливим є святкування прийдешнього року. Тож якщо ви досі не визначились із меню на новорічну ніч, пропоную підбірку оригінальних і смачних салатів та закусок, якщо ви, ну зовсім нічого не хочете чути про олівє чи "шубу":)

    1. Салат з руколи і печінки з виноградом

    Цікаве поєднання інгредієнтів обов’язково оцінять ваші рідні та друзі за святковим столом, а гірчично-горіховий смак руколи дуже вишукано підкреслить солодкий виноград.

    Вам потрібно:

    ● 300 г курячої печінки

    ● Рослинна олія

    ● Пучок руколи

    ● 100-150 г винограду кишмиш

    ● 2-3 столові ложки оливкової олії

    ● 2 столових ложки винного оцту 

    ● Сіль і перець за смаком

    ● 20 г подрібнених волоських горіхів

    ● Твердий сир для посипання страви.

    Вимийте печінку і дайте їй обсохнути. Обсмажте на олії до готовності. Перед закінченням смаження посоліть і поперчіть за смаком. Покладіть руколу і виноград у миску, після чого влийте оливкову олію і оцет. Тоді додайте печінку, акуратно перемішайте і трішки посоліть салат.

    Викладіть у салатницю, посипте подрібненими волоськими горіхами і тертим сиром. На tohome.com.ua ви можете обрати оригінальні салатниці різних форм та матеріалів для ефектного офрмлення ваших страв.

    2. Салат із форелі та апельсина

    Ще один вишуканий салат із дуже смачними інгредієнтами! Яскраве та кольорове доповнення до новорічного столу!

    Вам потрібно:

    ● Форель малосольна (або сьомга) - 200 г

    ● Яйця відварені - 3 шт.

    ● Апельсин дрібний - 1 шт.

    ● Оливки без кісточок - 30 г

    ● Сир - 40 г

    ● Майонез - для заправки

    ● Сіль - за смаком

    ● Перець мелений - за смаком

    Щоб прикрасити салат потрібно:

    ● Червона ікра - 1-2 ст. л.

    ● Оливки

    Спочатку слід відокремити білки від жовтків. Жовтки нарізати, а білки натерти на дрібній тертці. Форель нарізати невеликими квадратиками. Апельсин помити, зрізати шкірку і очистити від волокон. Шматочки апельсина очистити від «перегородок», м'якоть нарізати кубиками. Сир натерти на дрібній тертці. Оливки нарізати соломкою.

    Тепер накладаємо салат шарами у такій послідовності: 1 шар половина білків + майонез + сіль і перець, 2 шар жовтки + майонез + сіль і перець, 3 шар половина форелі, 4 шар оливки, 5 шар – знову форель, 6 шар сир + майонез, 7 шар апельсин, 8 шар білки, що залишилися + майонез + сіль і перець. Салат прикрасити зверху червоною ікрою та оливками.

    3. Новорічна закуска «Ялинкові прикраси»

    Ця оригінальна на вигляд закуска дуже проста, швидка у приготуванні та, звичайно, смачна. Чудово прикрасить ваш новорічний стіл і обов'язково стане однією з улюблених святкових страв.

    Вам потрібно:

    ● Куряче філе - 300 г

    ● Сир - 200 г

    ● Волоські горіхи - жменя

    ● Часник - 3 зубчики

    ● Оливки - 1 банка

    ● Майонез

    ● Зелень

    Відваріть філе у підсоленій воді. Потім наріжте його невеликими шматочки. Сир натріть на дрібній тертці. Зелень подрібніть. Часник пропустіть через прес. Все перемішайте (філе, сир, зелень, часник) і додайте майонез. Знову перемішайте. Горіхи подрібніть на крихти.

    Сформуйте кульки з отриманої маси і обваляйте їх у горіхах. А половинки оливок будуть «кріпленням», із зелені зробіть петельки. Можна зробити по-іншому і прикрасити закуску хвостиком креветки. Можете заховати її цілу всередину. Так само підійдуть для «кріплень» маслини.

    4. Печериці, фаршировані овочами

    Печериці, фаршировані овочами, – це не тільки смачно. Бо їхні капелюшки виглядають ефектно і оригінально, тож знайдуть своє місце на вашому столі!

    Вам потрібно:

    ●  Свіжі печериці - 6 шт.

    ● Авокадо - половинка

    ● Помідори - 1 шт.

    ● Зелений базилік - 30 г

    ● Зелена цибуля - 20 г

    ● Соєвий соус - 1 ст. л.

    ● Кунжутне насіння - 1 ст. л.

    ● Червоний болгарський перець - третинка

    Печериці помийте, зніміть шкірку і очистіть від плодоніжок. Овочі та зелень також помийте, обсушіть і наріжте маленькими кубиками, щоб вони помістились у капелюшки. Якщо у вас ще немає потрібної та незамінної на кухні сушарки для салатів TOKIG, то ви можете легко купити її на tohome.com.ua. Далі пропустіть через прес часник і додайте до овочів. Залийте все невеликою кількістю соєвого соусу – і начинка готова. Тепер акуратно, щоб не поламати капелюшки, нафаршируйте грибочки начинкою.

    Потім відправте їх на 10 хвилинок у духовку при 180 градусах. Після того як грибочки будуть готові, посипте їх кунжутом. Ось і готова апетитна закуска!

    5. Новорічний салат «Шишка»

    Рідні оцінять ваші старання, лише подивившись на цей салат. Зимові шишечки такі апетитні! Новорічний салат «Шишка» – простий, але в той же час оригінальний салат із дуже милою подачею.

    Вам потрібно:

    ● Вершковий сир - 300 г

    ● Шинка - 200 г

    ● Кедрові горішки - 100 г

    ● Печиво-крекер зі смаком бекону - 5 шт.

    ● Майонез

    ● Сіль і часник за смаком

    ● Мигдаль

    У вершковий сир додайте подрібнений кріп, часник, майонез і посоліть. Потім все це збийте блендером. Шинку наріжте кубиками і додайте її в сирну масу. Туди ж покладіть кедрові горішки, посоліть і відправте в холодильник на 20 хвилин.

    Коли салат трохи застигне, викладіть його у формі шишки на салатницю. По всій поверхні салату повикладайте мигдаль. А навколо самого салату покладіть печиво-крекер.

    СМАЧНОГО!

    А щоб ваші салати і закуски виглядали більш вишуканими і довершеними, оберіть гарний посуд для подачі страв в інтернет-магазині To Home, де вас потішить різноманітний вибір якісних і красивих салатниць для особливого оформлення ваших кулінарних шедеврів!

    >> Вам сподобається стаття: Особливості шведської кухні: по-домашньому смачно

    Оксана Гудима
    спеціально для tohome.com.ua

    Залиште ваш коментар