• Українська
  • Русский
sevenspikes.themes.common.closemenu
Кошик (0)
Ваш кошик порожній.
Каталог товарів
    (067) 670 29 02
    • (044) 331 24 66
    • (093) 141 12 20
    • (050) 300 42 05
    sevenspikes.themes.common.filters
    sevenspikes.themes.pavilion.header.preferences
    Пошук

    Печемо різдвяні імбирні пряники

    Новий рік уже прийшов у наше життя, а попереду нас чекає Різдво. Зимові свята – це справді благодатна пора, яка збирає у домівках родини за теплими розмовами, веселим сміхом і смачним столом. У сьогоднішній статті – рецепт смачнючого і красивого імбирного печива або ж, як його ще називають, – різдвяного пряника. Залучіть до випікання дітей – вони будуть вам вдячні, а ще чудово прикрасять смачне печиво!

             Що потрібно?

                 Інгредієнти для імбирного печива:

    ● Борошно пшеничне - 200 г

    ● Сода - 1.5 ч. л

    ● Яйце куряче - 1 шт.

    ● Імбир (мелений) - 2 ч. л

    ● Кориця (мелена) - 1 ч. л

    ● Кардамон (мелений) - 1 ч. л

    ● Гвоздика (мелена) - 1/2 ч. л

    ● Масло вершкове - 100 г

    ● Коричневий цукор - 110 г

    ● Рідкий мед - 3 ч. л.

    Як приготувати імбирне печиво?

    Для початку перетріть у порошок необхідні спеції: корицю, гвоздику і кардамон. Можна, звичайно, відразу взяти готові подрібнені, але смак свіжоперетертих, звісно, незрівнянний:). До суміші спецій додайте мелений імбир і соду. Потім всипте борошно.

    Окремо збийте міксером масло з цукром. Тоді додайте яйце і мед, який перед тим трішки підігрійте. Збийте знову все міксером. Всипте борошно в яєчно-масляну суміш і перемішайте. Тісто набуде інтенсивного коричневого забарвлення. Добре вимішайте тісто руками, загорніть у харчову плівку і покладіть у холодильник приблизно на 1-1,5 години. Після цього його легше буде розкатати та й не липнутиме.

    Опісля вийміть тісто з холодильника і розкатайте досить тонко (до 5 мм), а формочками повирізайте фігурки. До речі, на tohome.com. ua ви можете придбати якісні та гарні форми DRÖMMAR. Якщо збираєтесь прикрасити ними ялинку, то не забудьте перед випіканням зробити дирки, щоб потім підвісити печиво.

    Потім викладіть вирізане тісто на деко, застелене пергаментним папером. Зауважу, що тісто досить крихке, тож зробіть це акуратно – краще за допомогою лопатки. Відправте в розігріту до 180°С духовку і випікайте 7-10 хвилин. Але не відволікайтесь, оскільки печиво швидко печеться! Коли зарум’янеться – виймайте з духовки, щоб не перепекти.

    Готове печиво спочатку буде м'яким зверху, але через кілька хвилин стане хрустким. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 4 дека печива!

    Прикрашаємо різдвяні пряники

    Перед тим, як розмалювати печиво, дайте йому охолонути і підготуйте глазур.

    Для глазурі потрібно:

    ● 250 г цукрової пудри

    ● 1 білок

    ● 0.5 ч. л. лимонного соку

    ● 2 ст. л. теплої води

    ● харчові барвники

    Збийте міксером усі інгредієнти до утворення щільної маси. Якщо глазур вийшла рідкою – додайте ще цукрової пудри і знову збийте. Якщо ж занадто густою – долийте столову ложку теплої води. Тоді, за бажанням, додайте харчові барвники, перемішайте масу і помістіть у кондитерський мішок, щоб прикрасити свої пряники.

    Залиште імбирне печиво на 3-4 години, щоб глазур застигла. Зберігати випічку краще в коробці зі щільною кришкою. Приготуйте улюблений напій – і смакуйте з ароматними пряниками. Не забудьте, що ними можна оригінально прикрасити ялинку або задекорувати різдвяний стіл.

    Смачних вам пряників і веселих свят!

    А в інтернет-магазині To Home ви зможете купити необхідні аксесуари та форми для вашої випічки. Тож підготуйтесь заздалегідь:)

    >> Вам сподобається стаття: 5 способів, як вишукано накрити стіл для прийому гостей

    Оксана Гудима
    спеціально для tohome.com.ua

    Залиште ваш коментар