• Українська
  • Русский
sevenspikes.themes.common.closemenu
Кошик (0)
Ваш кошик порожній.
Каталог товарів
    (067) 670 29 02
    • (044) 331 24 66
    • (093) 141 12 20
    • (050) 300 42 05
    sevenspikes.themes.common.filters
    sevenspikes.themes.pavilion.header.preferences
    Пошук

    Індукційна чи керамічна варильна панель?

    Індукційна чи керамічна варильна панель?

     

    Кожна господиня хоче мати лише найкраще обладнання на своїй кухні: щоб воно було зручним, надійним і безпечним в використанні. Сьогодні поговоримо про таку необхідну річ для кухні, як варильна панель, а конкретніше – про електричні варильні панелі. Які вони бувають?

    ІКЕА пропонує 2 типи електричних варильних панелей – індукційні варильні панелі та керамічні варильні панелі з ТЕНами.

    Без сумніву, будь яка з цих панелей стане хорошим помічником та створить гарну атмосферу на Вашій кухні, але ж поверхню обрати? Однозначну відповідь можете дали лише Ви, а ми спробуємо пояснити відмінність в цих плитах.

     

    Електрична поверхня. Принцип роботи дуже простий: під керамічною повернхнею встановлений нагрівальний елемент, який нагріває керамічну поверхню, яка, в свою чергу, нагріває посуд встановлений на плиті. Коефіцієнт корисної дії такої плити становить 50-60%.

    Індукційна поверхня. Під поверхнею плити знаходиться індукційна котушка, по якій з дуже високою частотою протікає електричний струм, утворюється електромагнітний потік і завдяки цьому в днищі посуду наводяться індукційні вихрові струми, які відповідно гріють днище посуду, встановленого на плиту. Коефіцієнт корисної дії такої плити близько 90%.

     

    Про плюси та мінуси.

    Головна перевага електричної плити над індукційною – для неї підходить будь який посуд, а для індукційної поверхні потрібен спеціальний металевий посуд, з товстим днищем. Такий посуд має спеціальну позначку.

    Оскільки індукційна панель має набагато вищий ккд, то вода буде закипати майже в 2 рази швидше, ніж на звичайній електричній панелі. А це досить істотна економія Вашого часу та електроенергії.

     

    Поверхня індукційної поверхні фактично не нагрівається, оскільки вона не слугує теплообмінником між посудом і нагрівальним елементом. Посуд нагрівається безпосередньо вихровими струмами. Але слід зазначити, що поверхня може розігріватись близько 90°С від нагрітого посуду. При такій температурі до індукційної панелі не буде пригорати їжа, тому її легше тримати в чистоті.

    Дуже приємний плюс, що індукційна панель вимикається якщо зняти з неї посуд, чого немає у звичайної електричної панелі.

    Інтернет-магазин To Home пропонує для Вас широкий вибір якісних електричних варильних панелей ІКЕА, які подарують Вам справжнє задоволення від приготування їжі.

    Залиште ваш коментар