• Українська
  • Русский
sevenspikes.themes.common.closemenu
Кошик (0)
Ваш кошик порожній.
Каталог товарів
    067 320 30 19
    sevenspikes.themes.common.filters
    sevenspikes.themes.pavilion.header.preferences
    Пошук

    Індукційна чи керамічна варильна панель?

    Індукційна чи керамічна варильна панель?

     

    Кожна господиня хоче мати лише найкраще обладнання на своїй кухні: щоб воно було зручним, надійним і безпечним в використанні. Сьогодні поговоримо про таку необхідну річ для кухні, як варильна панель, а конкретніше – про електричні варильні панелі. Які вони бувають?

    ІКЕА пропонує 2 типи електричних варильних панелей – індукційні варильні панелі та керамічні варильні панелі з ТЕНами.

    Без сумніву, будь яка з цих панелей стане хорошим помічником та створить гарну атмосферу на Вашій кухні, але ж поверхню обрати? Однозначну відповідь можете дали лише Ви, а ми спробуємо пояснити відмінність в цих плитах.

     

    Електрична поверхня. Принцип роботи дуже простий: під керамічною повернхнею встановлений нагрівальний елемент, який нагріває керамічну поверхню, яка, в свою чергу, нагріває посуд встановлений на плиті. Коефіцієнт корисної дії такої плити становить 50-60%.

    Індукційна поверхня. Під поверхнею плити знаходиться індукційна котушка, по якій з дуже високою частотою протікає електричний струм, утворюється електромагнітний потік і завдяки цьому в днищі посуду наводяться індукційні вихрові струми, які відповідно гріють днище посуду, встановленого на плиту. Коефіцієнт корисної дії такої плити близько 90%.

     

    Про плюси та мінуси.

    Головна перевага електричної плити над індукційною – для неї підходить будь який посуд, а для індукційної поверхні потрібен спеціальний металевий посуд, з товстим днищем. Такий посуд має спеціальну позначку.

    Оскільки індукційна панель має набагато вищий ккд, то вода буде закипати майже в 2 рази швидше, ніж на звичайній електричній панелі. А це досить істотна економія Вашого часу та електроенергії.

     

    Поверхня індукційної поверхні фактично не нагрівається, оскільки вона не слугує теплообмінником між посудом і нагрівальним елементом. Посуд нагрівається безпосередньо вихровими струмами. Але слід зазначити, що поверхня може розігріватись близько 90°С від нагрітого посуду. При такій температурі до індукційної панелі не буде пригорати їжа, тому її легше тримати в чистоті.

    Дуже приємний плюс, що індукційна панель вимикається якщо зняти з неї посуд, чого немає у звичайної електричної панелі.

    Інтернет-магазин To Home пропонує для Вас широкий вибір якісних електричних варильних панелей ІКЕА, які подарують Вам справжнє задоволення від приготування їжі.

    Залиште ваш коментар