Догляд за чавунним посудом: 5 кроків
Чавунний посуд майже вічний. Природне антипригарне покриття дозволяє використовувати сковорідки та жаровні для приготування будь-яких страв. Щоб такий посуд довго служив, варто дотримуватись декількох рекомендацій.
Купили чавунний посуд. Що далі?
- Перед першим використанням виріб необхідно вимити гарячою водою з мийним засобом, використовуючи губку або неметалеву щітку.
- Після миття ретельно витерти та просмажити посуд на вогні, допоки не перестане диміти, промити холодною водою та просушити його на конфорці.
- Суху сковорідку або жаровню засипати сіллю, товщиною 1см, та просмажувати 20-30 хв. Сіль зможе поглинути олію, якою обробляється чавун. Коли сіль пожовтіє, можна знімати з конфорки і висипати сіль.
- Дати посуду охолонути, після чого промити теплою водою та прогріти до випаровування вологи.
- Поки посуд гарячий, нанести на всю внутрішню поверхню рослинну олію. Вона має заповнити собою пори та створити антипригарне покриття.
Посуд готовий до використання!
Як користуватися чавунним посудом?
Важливо не залишати їжу в чавунному посуді, обов’язково ретельно промивати та насухо витирати. При неправильному використанні на поверхні чавунного посуду можлива поява плям іржі, проте це не є дефектом. Іржу потрібно акуратно видалити металевою щіткою, нагріти посуд і нанести тонкий шар рослинної олії.
Переглянути увесь асортимент чавунного посуду можна тут.
Приємних покупок!